چهارشنبه, ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ - Wednesday, 17 April 2024
تازه ترین اخبار
اخبار منتخب
خارگ
۱ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰
حلقه گمشده سیاست و صنعت در بوشهر/معاونت انرژی استانداری ایجاد شود
بوشهر- به منظور ایجاد ارتباط مناسب بین استان بوشهر با صنعت و استفاده از مزایای آن، حلقه مفقوده‌ای به نام معاونت انرژی در استانداری بیش از پیش احساس می‌شود.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها -سجاد محمودی: جایگاه استان بوشهر را اگر در قامت انسانی تصور کنیم، مردی است بلند قامت، نجیب، بلند همت، ثروتمند و مستعد با یک ویژگی خاص و معنوی که آن همان بخشندگی تا حد نداری است؛ کدخدایی است که همه بر بخشندگی‌اش صحه می‌گذارند و تمام افراد روستا از یمن وجودش به مال و مکنت رسیده‌اند ولی اهل و عیالش در مشقت مشکلات زندگی‌اند. نجابت و آبرویش اجازت نمی‌دهد که دیگران از باطن زندگی‌اش آگاه شوند تا شاید در این اواخر عمر، مقداری از این ثروت هم به فرزندانش برسد.

استان بوشهر همیشه محکوم به داشتن «ترین ها» بوده است که جای شکرش باقی است لیکن همیشه در شاخصه‌ها و بدیهیات معیشتی حائز کمینه هایی بوده است که پرداختن به آنها آبروی نمانده را تهدید به ریختن می‌کند.

در حین اینکه انتصابات دولت سیزدهم در استان بوشهر به کندی تا مرحله انتصاب معاونت‌ها و تنی چند از فرمانداران پیش رفته است، جای خالی یک معاونت با توجه به وضعیت کنونی استان در تعامل با صنعت بیش از پیش احساس می‌شود.

حرکتی که به نتیجه نرسید

در سال ۹۱ استاندار وقت بوشهر (فریدون حسنوند) طی مصاحبه‌ای از مصوب شدن معاونت انرژی و ابلاغ آن در آینده‌ای نزدیک خبر داد ولی از آن زمان تا کنون خبری از معاونت انرژی استاندار نرسید که حکایت از عدم ابلاغ آن یا عدم تمایل استانداران به انتصاب همچنین شخصی دارد.

احمد محمدی زاده در قامت استاندار بوشهر، در خلال نشست‌های خود به کرات تاکید کرده که قصد هیچ گونه عقب گردی را در باب صنعت ندارند. رویکرد مبارکی است ولی آیا این مهم بدون اطلاع کافی از مقتضیات صنعت و سیاست مدیرانش محقق شدنی است؟ قطعاً خیر.

استاندار بوشهر حکم تیراندازی را دارد که برای یک شلیک خوب، باید اسلحه خوبی نیز داشته باشند و آن سلاح چیزی نیست جز حضور یک شخص قدرتمند و مجرب در قامت معاونت انرژی که بتواند سیبل توسعه و تربیت مدیران را با امتیازی خوب هدف بگیرد.

حلقه گمشده سیاست و صنعت در بوشهر/معاونت انرژی استانداری ایجاد شود

از طرفی صنعت انرژی در عمر حدوداً سه دهه‌ای خود ثابت کرده است که از عدم تخصص مسئولین باکی ندارد و چه بسا کابوسش، انتصاب چنین شخصی باشد. در صورتی‌که مدیران استان بخواهند روی خشن صنعت و نهایت دهان کجی را نسبت به بومیان این منطقه ببینند پیش‌آمد اخیر یعنی حذف یکی از مدیران بومی بدون ارائه توضیحات برای اقناع افکار عمومی میزبان، آئینه خوبی است.

انتصاب معاونت انرژی استانداری فرصت بسیار خوبی برای تسریع در روند توسعه عمرانی و نیروی انسانی استان بوشهر است که خلأ نبود مدیران بومی در سطح استان و حتی ملی را جبران خواهد کرد.

جایگاه ویژه استان بوشهر در حوزه انرژی

مدیر کانون پیشگامان انرژی و توسعه بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مجموعه‌های استانداری در هر استان شامل معاونت‌های متعدد از جمله معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی، معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری، معاون هماهنگی امور عمرانی، معاونت سیاسی اجتماعی و معاونت امنیتی انتظامی است که با هماهنگی منسجم تدوین شده بین این معاونت‌ها، موارد مورد نظر در راستای پیشرفت استان پیگیری می‌شود.

سید مهدی موسوی اضافه کرد: با عنایت به اینکه استان بوشهر به دلیل دارا بودن منابع متعدد انرژی از قبیل انرژی‌های فسیلی و تأسیسات هسته‌ای به عنوان پایتخت انرژی و قطب اقتصادی کشور معرفی شده است می‌توان در راستای تدوین و راهبری مدل توسعه انرژی محور استان با بهره گیری از ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی مراکز صنعتی نفت، گاز و پتروشیمی مستقر در استان، از معاونتی تحت عنوان معاونت انرژی استاندار بهره لازم را برد.

وی تاکید کرد: قطعاً عالی‌ترین مقام دولت در استان درگیر مشغله‌های فراوان در حوزه‌های مختلف است و از طرفی پیگیری حق استان در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی صنعت نفت نیازمند پایش مستمر داده‌ها و ظرفیت‌ها و ارتباط تنگاتنگ با معاونت‌های وزارت خانه نفت، شرکت‌های بالادستی، هلدینگ ها، هیئت مدیره ها و مدیران عامل شرکت‌ها است. این مهم به خصوص در قطب انرژی و اقتصادی کشور، لزوم ایجاد یک بازوی توانمند و آگاه برای استاندار محترم در حوزه انرژی را بیش از پیش نمایان می‌سازد.

معاونت انرژی نیاز امروز و فردای استان

مدیر کانون پیشگامان انرژی و توسعه بوشهر افزود: از طرفی انرژی‌های فسیلی به دلیل تجدید ناپذیر بودن، آثار زیانبار محیط زیستی و همچنین با توجه به اتمام سوخت‌های فسیلی در سال‌های نه چندان دور، به عنوان انرژی‌های مضر و غیر قابل اتکاء شمرده می‌شوند. در مدیریت‌های آینده نگر به دنبال پیدا نمودن جایگزینی مناسب برای این نوع از انرژی‌ها هستند و در این راستا به انرژی‌های سبز تجدیدپذیر مطابق و همراه با محیط زیست بیش از پیش بها می‌دهند و بسیاری از کشورهای توسعه یافته نیز فعالیت‌ها و سرمایه گذاری‌های قابل توجهی را در این خصوص انجام داده‌اند که بتوانند انرژی‌های تجدیدپذیری نظیر انرژی‌های خورشیدی، دریایی، باد، گرمایش زمین گرمایی، زیست توده، اتانول سلولزی و… را جایگزین انرژی‌های ناشی از سوخت‌های فسیلی کنند.

وی افزود: استان بوشهر نیز با آگاهی به این موضوع که منابع کنونی نفت و گاز در حال تقلیل و اتمام هستند، می‌بایست با توجه ویژه به مقوله جایگزینی انرژی‌های زیست محیطی اقدامات جدی را در این خصوص انجام دهد که در دهه‌های بعد نیز حتی با اتمام منابع نفت و گاز مجدداً به عنوان پایتخت انرژی و قطب اقتصادی کشور در زمینه تولید انرژی‌های نو به عنوان یک مزیت منحصر به فرد نسبت به دیگر استان‌ها محسوب شود.

موسوی تصریح کرد: به حتم پرداختن به این فناوری تا حصول نتیجه مطلوب، نیازمند به سرمایه گذاری زیربنایی دارد و هزینه‌های لازم برای اجرای این طرح‌ها می‌تواند از طریق شورای متمرکز برنامه ریزی استان تأمین شود.

حلقه گمشده سیاست و صنعت در بوشهر/معاونت انرژی استانداری ایجاد شود

لزوم اختصاص جایگاه معاونت انرژی

وی ادامه داد: بخش مهمی از سرمایه گذاری‌های مورد اشاره از منابع مسئولیت‌های اجتماعی مراکز تاسیساتی نفت، گاز و پتروشیمی مستقر در استان قابل تأمین است. طبق اسناد بالادستی وزارت نفت، شرکت‌ها می‌بایست مبالغی مشخص به جوامع پیرامونی خود در چهارچوب مسئولیت‌های اجتماعی پرداخت و هزینه کنند که بخشی از آن می‌تواند در توسعه انرژی‌های نو و تجدیدپذیر سرمایه گذاری شود.

مدیر کانون پیشگامان انرژی و توسعه بوشهر بیان کرد: با توجه به اهمیت موضوع و مشغله فراوان شخص استاندار، پیگیری این موضوع شایسته است با اختصاص جایگاهی به عنوان معاونت انرژی در مجموعه استانداری انجام شود؛ به نحوی که معاون انرژی تعیین شده با ایجاد ارتباطات مناسب با مجموعه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی مستقر در استان در راستای مبحث توسعه کشوری، بخش وسیعی از مسئولیت‌های اجتماعی پرداخت شده را صرف ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز انرژی‌های نو در استان نماید که تدوین و راهبری مدل توسعه انرژی محور به طریق مطلوب و نتیجه بخش انجام پذیرد.

وی بیان کرد: بنابراین برای ایجاد ارتباط مناسب با صنعت و استفاده از مزایای آن، حلقه مفقوده‌ای به نام معاونت انرژی بیش از پیش احساس می‌شود.

ویژگی‌ها و کارکردهای معاونت انرژی استانداری

مهمترین ویژگی معاون انرژی استانداری مجرب بودن در هر دو عرصه صنعت و سیاست است. از دیگر ویژگی‌های مهم این مسئولیت تسلط بر قوانین و اساس نامه‌های کلی صنعت انرژی، آشنایی با نقاط کور فرآیندهای استخدامی، قدرت رایزنی با هلدینگ های تخصصی، عدم سفارش پذیری و آشنایی با سطوح مختلف شغلی صنعت است.

کارکردهای مهم این معاونت را می‌توان تشکیل کارگروه انرژی استانداری، ورود با صلابت به فرآیندهای های استخدامی، تشکیل پایگاه داده‌ای مدیران و شاغلین بومی صنعت، ایجاد انسجام بین دستگاه‌های نظارتی برای انتصابات، تشکیل کمیته انتصابات با رویکرد مشاوره‌ای به شرکت‌های صنعتی، نظارت ویژه بر روی کارکرد ادارات کار و اشتغال است.

گزارش دهی دوره‌ای درامد و سود و مبالغ مصوب مسئولیت‌های اجتماعی به تفکیک در رسانه و نشریات، نشست‌های دوره‌ای با مدیران صنعت انرژی، تشکیل کارگروه مسئولیت‌های اجتماعی صنعت، رایزنی با مرکز برای تصحیح قوانین و حذف موانع تربیت نیروهای بومی و برنامه ریزی جهت آموزش، معرفی و تثبیت نیروهای بومی در صنعت از دیگر کارکردهای این معاونت است.

استان بوشهر با داشتن چندین منطقه بزرگ صنعتی اعم از پارس جنوبی، جم و پارس شمالی، خارگ, بهرگان و نرگسی دشتستان براستی جایگاهی مهم در تحقق درآمدهای ارزی و نیازهای انرژی کشور دارد.

حضور پررنگ شاغلین از اقصی نقاط کشور، نیاز جدی به برنامه ریزی اصولی با رویکرد توسعه‌ای دارد و امیدواریم این مهم با انتصاب معاونت انرژی روی به تحقق بگذارد.

کد خبر 36864
منبع خبر : خبرگزاری مهر

نظر شما

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

نظرات بینندگان

تازه ترین اخبار
اخبار منتخب
خارگ
در شهر
انتخابات 1400
سامانه تردد کشتی
سامانه تردد کشتی
سامانه خدمات درمانی
سامانه تردد کشتی
پربازدیدترین اخبار
پربحث ترین اخبار